Selecteer een pagina

Het gedenkteken “Stil Verdriet” staat negen jaar na oprichting nog steeds in de warme belangstelling van nabestaanden, buurtgenoten en (toevallige) passanten.

Na het plaatsen van het gedenkteken in 2010 hebben we jaarlijks samen even stil gestaan bij de gebeurtenissen tijdens de septemberdagen in 1944. Zo blijven de herinneringen levend en willen we een
klein beetje bijdragen aan het besef dat het leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Vijf jaar geleden is de expositie van “Havelt frontgebied 1944” gehouden bij Wim en Gerrie vd Rijdt. Nu is in het kader van “75 jaar Market garden” deze expositie met alle verhalen en de maquette te zien in het voormalige pand van Van Herwaarden tegenover de Hema. Dit is een onderdeel van de grote herdenkingsexpositie (op drie etages) van Heemkundekring Vehchele: “Mensen van Mobilisatie tot Monument. Veghel 1939-1959”. De expositie is gratis te bezoeken vanaf zondag 15 September tussen 14.30 en 18.00 en vervolgens alle dagen tot en met 22 September tussen 10.00 en 18.00. Op vrijdagavond tot 21.00.

Op het Havelt sluiten we de herdenking op zondag 22 september a.s. om zeven uur (19.00) af met een plechtige samenkomst bij “Stil Verdriet” (kruising Heuvel – Erpseweg), waar we ook dit jaar de sfeer uit die dagen onder de aandacht willen brengen door een verhaal uit onze buurtschap te vertellen.
Onze buurtvereniging zal samen met het comité van het gedenkteken namens ons allen een bloemstuk bij het gedenkteken neerleggen. Nadien wordt gezorgd voor koffie en thee.

We hopen veel belangstellenden te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet.

Buurtvereniging 3H’s en Comité gedenkteken “Stil Verdriet”.