Selecteer een pagina

Dierenpark zoekt vrijwilligers

29 november 2018

Enkele jaren geleden was er sprake dat het Dierenparkje in Veghel-Zuid zou verdwijnen. Bewoners waren het daar helemaal niet mee eens en het gevolg (gelukkig!!) was dat het er nu nog is!

Het ligt op een hele mooie ruime plek en het ziet er allemaal best goed verzorgd uit. De dieren zitten bij elkaar in hun eigen ‘afdeling’ en eten/drinken is er volop. Maar het grote probleem is dat het werk daar eigenlijk door slechts 2 vrijwilligers gedaan moet worden. Mensen met liefde voor het parkje en de dieren. Ondanks herhaalde oproepen komen er geen nieuwe, broodnodige vrijwilligers?!

Wijkraad Veghel-Zuid heeft dit probleem nu op de agenda gehad en wil hierin wat betekenen. In ieder geval gaat 1 wijkraad lid daar actief de handen uit de mouwen steken om mee te helpen. Een mooi begin dus. Het werk bestaat uit: voeren, mest opruimen, maar ook allerlei onderhoudswerkzaamheden. Er is altijd wel iets te doen!!

Is dit iets voor jou? Wil je ook iets betekenen voor je eigen woonomgeving? Zoek je nog een mooie invulling van je tijd en heb je er ook tijd voor over? Nogmaals: er is ELKE DAG wel iets te doen.

Natuurlijk kunnen ook kinderen in het dierenparkje helpen. Uiteraard onder begeleiding maar ook hier geldt: ‘Jong geleerd, is oud gedaan!’

Heb je interesse, wil je meer weten, neem dan contact op met:

-Jolanda, een van die enthousiaste vrijwilligers: 06-82506990.

-Of de Stichting ‘Dier, mens, natuur, Meierijstad’. Daar valt dit dierenparkje onder.

Mailadres: dier.mens.natuur.meierijstad@gmail.com

Wij rekenen op jou!