Selecteer een pagina

Glasvezel in Veghels Buiten

11 juni 2020

UPDATE JUNI 2020, GRAAFWERKZAAMHEDEN DISTRIBUTIEPUNT GESTART!

 Op 11 juni zijn de eerste graafwerkzaamheden gespot voor onze glasvezelaanleg! Bij de rotonde aan de Erpseweg bij Veghel-Zuid is begonnen met de voedingsroute vanaf het distributiepunt ten behoeve van het glasvezelnetwerk in Veghels Buiten.

 

UPDATE MEI 2020, PLANNING AANGEPAST

Vanwege de capaciteit, vergunningsaanvragen en vooral de Coronacrisis is de planning helaas vertraagd. De nieuwe voorlopige planning is als volgt:

Eind juni 2020 worden de brieven van KPN NetwerkNL richting de deelnemers verstuurd, met daarin nadere informatie over de aanleg.
De graafwerkzaamheden zullen aanvangen rond juli 2020.

Vanwege de onzekere tijden waar we allemaal mee te maken hebben, kunnen we helaas geen concretere planning geven en gaat het ook nu om een VOORLOPIGE planning.

 

UPDATE MAART 2020, VOORLOPIGE PLANNING BEKEND!

Het is inmiddels alweer een geruime tijd geleden sinds onze laatste nieuwsbrief. Mede door reorganisaties bij KPN NetwerkNL, voorheen Reggefiber, en het onvoldoende beschikbaar hebben van aannemerscapaciteit is de aanleg vertraagd. Wij zijn dan ook erg blij u te kunnen melden dat er een VOORLOPIGE planning ligt voor de realisatie van ons glasvezelproject.

Eind april 2020 zullen degenen die zich hebben aangemeld, een brief van KPN NetwerkNL ontvangen met hierin nadere informatie over de aanleg.
Vanaf week 20 (half mei) zullen de graafwerkzaamheden aanvangen.
Vanaf week 22 t/m 26 (maand juni) komen vervolgens de huisaansluitingen aan de beurt.
De hoofdaannemer is VolkerWessels Telecom. Voor de daadwerkelijke graafwerkzaamheden zal met onderaannemers worden gewerkt.
Nogmaals, dit is een VOORLOPIGE planning, deze kan zeker nog wijzigen!

Wilt u zich nog aanmelden? Dit kan nog steeds. Het aanmeldformulier staat op deze pagina.

UPDATE AUG 2019, OP ZOEK NAAR EEN AANNEMER

Het is alweer een halfjaar geleden dat we het vereiste deelnamepercentage ruimschoots hebben behaald. In de tussentijd is KPN NetwerkNL (de nieuwe naam van Reggefiber) bezig met de voorbereidingen, zoals het toewijzen van een projectteam en het contracteren van een aannemer voor de benodigde werkzaamheden voor de glasvezelaanleg.

Met name het beschikbaar hebben van aannemerscapaciteit op korte termijn is lastig. Er lopen veel grote glasvezelprojecten; niet alleen telecommunicatie, maar ook in de energiemarkt. De projecten worden veelal een jaar van te voren ingepland. KPN NetwerkNL doet haar best om ons project eerder in uitvoering te krijgen. KPN NetwerkNL is momenteel in overleg met een aannemer, waarvan we hopen dat deze de werkzaamheden gaat uitvoeren. Naar verwachting komt hier medio september duidelijkheid over.

De volgende stap is dan de schriftelijke informatie door KPN NetwerkNL bij alle huishoudens voor de start van aanleg met de aankondiging van de glasvezelvoorbereider. Zo zal de glasvezelvoorbereider bij u langs komen om samen met u de beste plek voor het glasvezelaansluitpunt te bepalen. Meestal is dat de meterkast of de plek waarop andere kabels ook uw huis binnenkomen. Voor meer info, klik hier.

Ondanks het gebrek aan updates op deze site in het afgelopen halfjaar, hebben we wel nauw contact gehouden met onze contactpersoon bij KPN NetwerkNL en dit zullen we blijven doen. Zodra er meer nieuws is, volgt dit op onze site. Wordt vervolgd.

Update 3-2-2019, EINDSTAND: 80% BEREIKT!

Afgelopen vrijdag 1 februari was de deadline; Uiterlijk deze dag kon men zich aanmelden voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Eerder hadden we al bekend gemaakt dat de vereiste 60% behaald was. Met trots kunnen we nu vermelden dat de eindstand op 80% staat! Wat een prachtig resultaat!Afgelopen dinsdag 15 januari vond de drukbezochte glasvezel informatieavond plaats met een verhelderende presentatie van Reggefiber. Deze avond hebben we van 20 adressen een ingevuld aanmeldformulier mogen ontvangen, waarna het aanmeldingspercentage op 54% stond.

UPDATE 18-1-2019: 60% BEREIKT

Afgelopen dinsdag 15 januari vond de drukbezochte glasvezel informatieavond plaats met een verhelderende presentatie van Reggefiber. Deze avond hebben we van 20 adressen een ingevuld aanmeldformulier mogen ontvangen, waarna het aanmeldingspercentage op 54% stond.

En hoera, nu hebben we de vereiste 60% deelname behaald! We krijgen dus een glasvezelnetwerk in Veghels Buiten! Iedereen die zich heeft aangemeld, hartelijk dank daarvoor. Mocht u dit nog niet hebben gedaan, doe dit dan alsnog voor 1 februari a.s.

Bent u benieuwd uit welke glasvezelaanbieders en -abonnementen u straks kunt kiezen als uw woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk? Kijk dan op www.eindelijkglasvezel.nl. Vul de postcode en het huisnummer in van een willekeurige woning in de kern van Veghel (met glasvezelaansluiting) en klik op “Vergelijk providers”.

 

 

Wij zijn Jan Brok en Marieke van Beek, leden van Wijkraad Veghel-Zuid en wijkvereniging de 3H’s. We zijn woonachtig in het gebied Veghels Buiten. Wellicht heeft u gehoord over het feit dat de firma Glasvezel Buitenaf in het buitengebied van de gemeente Meierijstad glasvezel gaat aanleggen bij de huishoudens zonder kabelaansluiting. Daarnaast heeft de kern van Veghel al jaren de beschikking over een glasvezelaansluiting. Een groot deel van onze wijk, het gebied van Wijkvereniging de 3H’s, dreigt tussen wal en schip te vallen!

Na diverse gesprekken met Reggefiber, een dochteronderneming van KPN, hebben wij een akkoord kunnen bereiken over de aanleg van gratis glasvezel in onze wijk! Als voorwaarde geldt dat minimaal 60% van alle huishoudens in onze wijk hieraan deelneemt. Wij gaan hiervoor!

Aanmelding

Meld u zo spoedig mogelijk aan via het aanmeldformulier voor een gratis glasvezelaansluiting. U tekent tevens voor de intentie om na de glasvezelaanleg een abonnement van minimaal 1 jaar af te sluiten bij een van de beschikbare TV-, internet- en/of telecomaanbieders. Enkele bekende glasvezelaanbieders zijn KPN, Tele2, Telfort, XS4ALL en T-Mobile. Een alles-in-een-abonnement is al mogelijk vanaf zo’n €45,- per maand. Uw lopend abonnement met uw huidige aanbieder kunt u uiteraard eerst laten aflopen.

De plattegrond onderaan deze pagina geeft een indicatie van het gebied waarbinnen de gratis glasvezelaansluiting aangevraagd kan worden.

Voordelen van een glasvezelaansluiting

Deelname aan dit project biedt u onderstaande voordelen:

  • Meer keuze in TV-, internet- of telecomaanbieders en -abonnementen
  • Verbetering van de internetsnelheid en -stabiliteit
  • Stijging van de waarde van uw woning
  • Een glasvezelabonnement is mogelijk nog goedkoper dan uw huidige abonnement

Vragen?

Mogelijk zult u na het lezen van deze eerste brief nog wel verschillende vragen hebben, zoals:

  • Waar komt de kabel bij mijn huis binnen?
  • Wordt mijn tuin overhoop gehaald?
  • Ik heb nog een lopend contract bij een andere aanbieder. Hoe moet ik overstappen?
  • Krijg ik hulp bij de overstap naar een andere aanbieder?
  • Wanneer wordt de glasvezelaanleg gerealiseerd?

Informatieavond op dinsdag 15 januari 2019

Om al uw vragen te beantwoorden organiseren we een informatieavond waarop Reggefiber een presentatie van de plannen zal geven en antwoorden zal geven op al uw vragen. U bent van harte welkom!

Locatie: Fam. Verbeek, Kruigenstraat 5, Veghel

Datum: Dinsdag 15 januari 2019, aanvang 20:00 uur

Meld u nu aan!

Alle adressen binnen het betreffende gebied ontvangen in de eerste week van december een brief met een aanmeldformulier en een poster. U kunt deze ook hier downloaden. Meld u aan via het aanmeldformulier en hang de poster duidelijk zichtbaar achter uw raam. Gezamenlijk kunnen wij de minimale deelname van 60% behalen! Nu is een aansluiting gratis, op een later moment zullen er hoge kosten aan verbonden zijn.

Mocht u al vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Uw vertegenwoordigers van Wijkraad Veghel-Zuid,

Marieke van Beek en Jan Brok

E-mail: gratisglasvezel@outlook.com

 

 

 

  • Aanmeldingen binnen 80% 80%